GRIZLY Fazole bílá Jumbo BIO 500 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Fazole bílá Jumbo* 100%  *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Čína Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší... Celý popis

Koupit za 68 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

GRIZLY Fazole bílá Jumbo BIO 500 g

Administrativní zařazení: Luštěnina

Složení: Fazole bílá Jumbo* 100% 

*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství

Země původu: Čína

Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.

Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené kidney, adzuki, pinto, mungo (vigna) a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovo, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev. 

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 65 - 70 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.

Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.

Tato největší fazole má moučnou a nepatrně nasládlou chuť, proto se hodí nejen do slaných jídel, ale i do sladkých pokrmů. Fazole patří mezi potraviny, které by neměly v našem jídelníčku chybět. Představují totiž významný zdroj vlákniny a rostlinných bílkovin. Vychutnejte si je v biokvalitě.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota:

1 234 kJ / 295 kcal

Tuky:

1,3 g

z toho nasycené mastné kyseliny:

0,2 g

Sacharidy:

36,2 g

z toho cukry:

2,3 g

Vláknina

24,4 g

Bílkoviny:

22,5 g

Sůl:

0,01 g

Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grizly