GRIZLY Fazole bílá Jumbo BIO 500 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Fazole bílá Jumbo* 100% *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Čína Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší... Celý popis
Koupit za 68 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Grizly Fazole bílá Jumbo Bio 0,5 kg
Doprava:
49 Kč
Skladem
68 Kč
Koupit za 68 Kč
GRIZLY Fazole bílá Jumbo BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
119 Kč
Koupit za 119 Kč
GRIZLY Fazole bílá Jumbo BIO 500 g
Doprava:
29 Kč
119 Kč
Koupit za 119 Kč
Popis
GRIZLY Fazole bílá Jumbo BIO 500 g
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole bílá Jumbo* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Čína
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené kidney, adzuki, pinto, mungo (vigna) a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovo, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 65 - 70 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Tato největší fazole má moučnou a nepatrně nasládlou chuť, proto se hodí nejen do slaných jídel, ale i do sladkých pokrmů. Fazole patří mezi potraviny, které by neměly v našem jídelníčku chybět. Představují totiž významný zdroj vlákniny a rostlinných bílkovin. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 234 kJ / 295 kcal
Tuky:
1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2 g
Sacharidy:
36,2 g
z toho cukry:
2,3 g
Vláknina
24,4 g
Bílkoviny:
22,5 g
Sůl:
0,01 g
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole bílá Jumbo* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Čína
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené kidney, adzuki, pinto, mungo (vigna) a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovo, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 65 - 70 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Tato největší fazole má moučnou a nepatrně nasládlou chuť, proto se hodí nejen do slaných jídel, ale i do sladkých pokrmů. Fazole patří mezi potraviny, které by neměly v našem jídelníčku chybět. Představují totiž významný zdroj vlákniny a rostlinných bílkovin. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 234 kJ / 295 kcal
Tuky:
1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2 g
Sacharidy:
36,2 g
z toho cukry:
2,3 g
Vláknina
24,4 g
Bílkoviny:
22,5 g
Sůl:
0,01 g
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Parametry
Výrobce | Grizly |